NETEJA VIÀRIA

La neteja de la brutícia dels espais públics es una de les prioritats municipals però per més esforç i recursos que hi posem des de l’Ajuntament si no col·laborem amb conductes cíviques i responsables no ho aconseguirem, és doncs un repte col·lectiu poder gaudir d’una ciutat amb un espai públic de qualitat i saludable.

Des de fa anys, l’Ajuntament està posant a l’abast de la ciutadania nous serveis, nous punts d’informació, nous equips i noves eines, però es indispensable que els veïns i veïnes s’impliquin.

El servei de Neteja viaria es gestiona des de l’empresa municipal CORESSA, al voltant de 44 persones estan contractades de forma habitual i reben reforços mitjançant programes ocupacionals per a èpoques de més feina.

Les principals tasques són l’escombrat i aiguabatre de carrers i places, el buidat de papereres, la neteja de pintades, cartells i adhesius a façanes i mobiliari urbà, etc. per a desenvolupar aquestes actuacions disposen d’uns 25 vehicles relacionats amb la neteja viària a més d’11 bufadors elèctrics i 2 aspiradores d’excrements d’animals.

ELS SISTEMES QUE S’UTILITZEN SÓN:
 • Escombrat manual:

  Diferents equips de persones neteja escombren i netegen els carrers del municipi.

 • Escombrat mecànic:

  Petits vehicles de neteja que escombren i aspiren els carrers.

 • Escombrat mixt:

  És una combinació dels dos anteriors que permet aprofundir més en les zones que hi ha vehicles i altres obstacles.

 • Neteja amb aigua a pressió:

  Camions cisterna, equips d’aigua a pressió i altres màquines possibiliten una neteja més a fons de les zones que ho requereixen.

Des del servei de Neteja Viaria també es realitzen altres tasques especials com per exemple a neteja del clavegueram o les neteges de “punts negres” que es denominen als espais que han estat embrutats puntualment com taques d’oli, d’escombreries al mig del carrer, pintures vessades al terra, etc. normalment procedents d’accions incíviques que requereixen d’una actuació ràpida.

El buidatge de papereres també és una de les tasques d’aquest servei, a Sant Boi hi ha unes 1.365 i a més de buidar-les és necessari equipar-les amb bosses de plàstic i rentar-les esporàdicament per mantenir-les en bon estat.

Gràcies per respectar les normes i contribuir a tenir una ciutat més neta i endreçada.

Si et trobes alguna incidència sobre aquest tema pels carrers adreçat a nosaltres

INCIDÈNCIES